Ingrediencie:
500 g varených zemiakov
200 g varených hnedých fazúľ (možno použiť fazuľu v konzerve v slanom náleve)
100 g údeného bôčika
100 g slaniny
2 ks strúčiky cesnaku
1 ks väčšia cibuľa
majorán
masť
rasca
korenie
soľ
Postup:
Uvarené, vychladnuté zemiaky nakrájame na kocky a premiešame s varenými fazuľami.
Na masti necháme zosklovatieť nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú slaninu a údený bôčik, až slanina začne púšťať tuk, stiahneme z ohňa a zmes cibule, slaniny, údeného bôčika premiešame so zemiakmi a fazuľami.
Zmes ochutíme rascou, majoránom, čiernym korením, soľou a drveným cesnakom.
Babu preložíme do pekáča, vložíme do vyhriatej rúry a necháme zapiecť.
Teplý pokrm podávame s kyslou kapustou.