Ingrediencie
8 stredných banánov
2 lyžičky citrónovej šťavy
75 g hladkej múky
75 g polohrubej múky
1 lyžica kukuričného škrobu
pol lyžičky mletej škorice
4 lyžice hnedého cukru
štipka kypriaceho prášku
250 ml vody
olej na vyprážanie
Príprava
Banány pokrájame na menšie kúsky a dáme do misy. Banány pokvapkáme citrónovou šťavou. Do misy preosejeme múku s kypriacim práškom, polohrubú múku a škrob. Postupne primiešame vodu, kým nevznikne redšie cesto. V predhriatom woku, alebo panvici rozohrejeme olej, potom trochu zmiernime teplotu. Banány postupne napichneme na vidličku, opatrne ponoríme do cesta a dáme odkvapkať. Veľký tanier posypeme hnedým cukrom. Banány postupne vyprážame asi 2 až 3 minúty dozlatista. Vyberáme ich dierkovanou naberačkou a obalíme hnedým cukrom. Banány podávame so šľahačkou alebo so zmrzlinou.