Suroviny
Postup
Špajdle namočíme do vody, aby pri grilovaní nezhoreli.
Kuracie prsia nakrájame na čo najdlhšie pásiky.
Čerstvú mätu, petržlenovú vňať, bazalku, jogurt a šťavu z citróna dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Polovicu odložíme do chladničky. Do zvyšku omáčky naložíme nakrájané kuracie prsia, prikryjeme ich potravinovou fóliou a necháme marinovať aspoň 30 minút.
Následne pásiky kuracieho mäsa napicháme ako tesnú vlnovku na mokré špajdle – aspoň 2-3 pásiky mäsa na jednu špajdľu – a grilujeme 5 minút z každej strany.
Pripravíme si uhorkový šalát. Uhorky nakrájame na tenučké plátky. Osolíme ich a necháme odpočinúť. Medzitým v miske zmiešame jablčný ocot, olivový olej, med, 1 lyžicu petržlenovej vňate, kôpor, pretlačený cesnak a čierne korenie. Odložíme bokom. Čili papričku očistíme a nakrájame na tenké plátky. Z nasolených uhoriek odstránime prebytočnú tekutinu, pridáme čili papričku a dresing a poriadne premiešame.
Ihneď podávame s kuracími špízmi, ktoré polejeme zvyškom zelenej omáčky a posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou.