Potrebujeme:
600 g
zemiakov
200 g
údeného mäsa
majorán
mleté čierne korenie
2
strúčiky cesnaku
soľ
50 g
hladkej múky
60 g
údenej slaniny
200 g
kyslej kapusty
1
cibuľu
1 PL
masti
Postup:
Zemiaky očistíme, umyjeme, postrúhame a prebytočnú vodu z nich scedíme. Údene mäso uvaríme, vykostíme, zomelieme a premiešame so zemiakmi. Zmes posypeme majoránom, mletým čiernym korením, pretlačeným cesnakom a soľou. Pridáme múku a vymiešame tuhšie cesto.Z cesta formujeme guľky, ktoré obalíme v múke a varíme v osolenej vode približne 15 minút. Keď vyplávajú na povrch varíme ešte ďalšie 3 až 4 minúty. Po uvarení ich vyberieme a vložíme do misy.
Údenú slaninku pokrájame na menšie kocky, opražíme. Uvarené guľky polejeme vyškvarenou masťou, posypeme škvarkami a obložíme pokrájanou kyslou kapustou. Navrch rozložíme pokrájanú cibuľu opraženú v rozohriatej masti dozlatista.