Potrebujeme
2 kačacie stehná • 500 ml kačacieho tuku • 1 cibuľa • 2 strúčiky cesnaku • 1 štipka rozmarínu • vývar alebo voda • soľ, mleté čierne korenie
Príprava
1. Umyte a vysušte kačacie stehná, potom ich osoľte. Nahrubo nakrájajte cibuľu.
2. Zahrejte kačací tuk v 4l Delimano Tempo Presto tlakovom hrnci, ponorte kačacie stehná, nasekanú cibuľu, cesnak a rozmarín. Osoľte, okoreňte a zalejte dostatkom bujónu alebo vody, aby sa stehienka zakryli tekutinou.
3. Nasaďte pokrievku na tlakový hrniec a varte jednu hodinu na úrovni 1.
4. Po príprave nechajte paru vyjsť von, odložte pokrievku a nechajte vychladnúť.
5. Oddeľte mäso a kožu od kostí a nakrájajte ich na rovnomerné kúsky.
6. Odložte mäso do Delimano silikónovej panvice alebo plastovej nádoby, posypte cibuľou a zalejte masťou. Ponechajte v chladničke až do podávania.
7. Servírujte v pohároch s čerstvou zeleninou a toastami.