Ingrediencie:
200 g čerstvých húb
100 g tuku
100 g hladkej múky
0,8 l mlieka
1,5 l vody (vývar z kostí)
rasca
mleté korenie
soľ
Postup:
1. Čisté, umyté a nakrájané plátky húb podusíme na 30g tuku do mäkka
2. Pridáme rascu a mleté korenie 3. Zo 70 g tuku a hladkej múky pripravíme svetlú zásmažku (pozri zápražky)
4. Zalejeme vlažnou vodou (vývarom z kostí), dobre rozšľaháme a pozvoľna varíme
5. Prevarenú polievku precedíme cez jemný sitko
6. Pridáme dusené huby a zalejeme mliekom
7. Dochutíme soľou (vegetou) a krátko povaríme.
Odporúčanie:
Nie je nad čerstvej zmesi húb, možno však použiť aj huby sušené. Sušené pred samotnou prípravou máčame tak 15 minút vo vode, pekne napučia a sú skvelé.