Suroviny
6croissantov
200 ml mlieka
100 g trstinového cukru (Demerara)
4vajcia
2 PL masla
1 ČL vanilkového cukru
½ ČL mletej škorice
¼ ČL muškátového orieška
1 štipka soli
8 ks ringloty
1 hrsť malín
1 hrsť čučoriedok
práškový cukor
javorový sirup (Tesco Finest)
forma na pečenie (štvorcová)
Príprava
V mise zmiešame mlieko, cukor, vajcia, vanilkový cukor, škoricu, muškátový oriešok a soľ. Croissanty rozrežeme na polovicu a opečieme.
Ovocie nakrájame. Croissanty a ovocie poukladáme do maslom vymastenej formy na pečenie.
Zalejeme ochuteným mliekom s vajíčkami a dáme na 30 minút do chladničky. Pečieme pri 175 °C asi 15 – 20 minút. Tip: Upečený koláč necháme asi 10 minút odpočinúť a potom ho posypeme práškovým cukrom. Podávame ho poliaty javorovým sirupom.